f++f+ Muslimah Mujahidah Solehah: Warkah Buat Dirimu Sahabatku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 23 August 2013

Warkah Buat Dirimu Sahabatku

jangan jadikan alasan x bkapel untuk x menjaga batasan ikhtilat .. 
hmm ? sakit hati , bilamana diri ini sendiri melihat sahabat yg kita sayangi masih terbuai dengan arus kemaksiatan .. entah ? perasaan ini sudah lama ku pendam .. kali ini makin membuak-buak pula .. dalam diam ada jasad lain yg berkata dalam diri ini (hasutan).. iqa sampai bila nak diam ni ? Allah masih lagi bagi nikmat utk kaw berbicara menukilkan kata2 utk menasihati dirinya , iqa sampai bila kaw mahu melihat diri mereka terjerat dengan dosa2ni ? iqa jangan butakan mata tulikan telinga , iqa lakukan sesuatu .. iqa laksanakan peranan kaw sebagai 'khalifah' di bumi Allah ini .. iqa sanggup kah ? kaw.melihat mereka disiksa di neraka kelak .. ? iqa do something ! kaw x layak bergelar sahabat andai kaw x mampu utk menasihati mereka ...iqa kaw kena berpegang pDa "Amar Makruf Nahi Mungkar" :') ..
entah kenapa ? bilamana diri ini berhadapan dengannya .. diri ini menjadi kaku,lidah menjadi kelu .. dalam diam diri ini menangis di hadapan Allah memohon agar mereka mendapat nur hidayah daripadaNya :')♡ ..
sahabat ku yang dirahmati Allah , menjaga batasan ikhtilat itu penting sebab ianya penentu sama ada kita ini bergelar mahal or murah ? ingat lah janji Allah dalam surah yassin ayat ke 34 yg menjelaskan bahawa "Maha suci Allah yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya,baik dari apa yang ditumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka mahupun dari apa yang tidak mereka ketahui " sedarilah temanku Allah telah menjanjikan pasangan untuk diri kita usah khuatir , manakala dalam surah An-nuur : 36 pula menjelaskan tentang siapa pasangan kita ?..
”Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji dan laki-laki yang keji
adalah untuk wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik
adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-
wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang
dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rizki
yang mulia (surga).” hmm ? kalaw kita bergelar sisa memberikan cinta kepada insan yg x selayaknya sebelum bernikah kita juga akan mendapat psangan yg bergelar sisa ,kalaw kita menjaga cinta dan mencintai seseorg ketika selepas pernikahan kita juga akan memliki pasangan yg sedemikian rupa , duhai sahabatku yakinilah janji Allah itu pasti , usah khuatir .. andai saja Allah taqdirkan dirimu dan dirinya bersatu kelak in sya Allah akan dipermudahkan .. ingat kalaw dah jodoh x kan kemana 
teman diri ini sedar diri ini x layak utk menasihati kerana diri ini juga seringkali alpa .. namun x apa kita sama2 berusaha utk x terbuai dengan arus kemaksiatan pilihan ada di tangan kita kepada sahabatku hawa pula , Jangan Bangga bila anda Hot & Lelaki
Terkejar-2 kan Anda .. Sebab Barang Murah
memang ramai pembelinya :') .. sahabatku kita sebagai insan yg bergelar hawa sewajarnya memahalkan diri agar x mudah dimiliki dan didampingi ...titipkan sifat malu dalam.diri andai hilang sifat yg mulia itu maka secara x langsung hilanglah maruah diri..sedarilah ilmu yg dipelajari x akan berkat dan kekal sekiranya kita mempelajari ilmu tersebut dalam keadaan kita masih terbuai dengan arus kemaksiatan .. :')
muhasabbah diri :') seringkalilah mengingatkan diri dengan kematian dan selalulah bisikkan ke dalam qalbu 'kullu nafsiin za iqatull maut' tujuannya agar kita sedar bahawasanya kita akan menghadapi kematian pada bila-bila masa .. rasanya kita x punya waktu utk menikmati duniawi ini .. tujuan kita hidup di dunia bukannya untuk menikmati dunia ini namun kita gunakan dunia ini untuk kita menikmati nikmat yang kekal di akhirat kelak in sya Allah .. :')
~salam sayang dari srikandiberduri↖(^▽^)↗♡

No comments :

^^ Berikut semua Hasil kreativiti *Muslimah MUjahidah Solehah*